Tuesday, January 27, 2015

Er det diskriminering mot Innvandrere i Norge?


Er det diskriminering mot Innvandrere i Norge?
Jeg kom til Norge som flyktning i de siste dagene av 2012.
Jeg fikk min flyktningstatus fra UDI før jeg kom, og da jeg ankom flyplassen i Bergen møtte jeg to personer som jobber i Introduksjonssenteret for flyktninger.  De kjørte meg til leiligheten min som jeg bor i nå og hjalp meg med andre praktisk ting.
Det skjedde for mer enn to år siden, og siden jeg kom har jeg aldri vært i en situasjon hvor jeg føler at jeg hadde blitt diskriminert på grunn av min hår- eller hudfarge eller fordi jeg har innvandrerbakgrunn.
Jeg forstår at mange som har kommet til Norge fra Afrika eller fra Midtøsten føler at det er mye diskriminering mot dem i samfunnet. De tror at nordmenn ikke ser på dem som vanlig mennesker, og det er veldig vanskelig for dem å få jobb eller bare komme til jobbintervju. Jeg har hørt flere historier om det, men jeg har ikke personell erfaring med diskriminering som jeg kan skrive om.
Jeg har hatt andre problemer, men det har ingenting å gjøre med diskriminering eller rasisme.
Bare en gang har jeg følt meg diskriminert, og det skjedde på grunn av en dum person som jobber hos KLM på Flesland flyplass i Bergen.
Jeg gikk for å sjekke inn da jeg skulle reise til Ljubljana i Slovenia. Det var i mai og jeg skulle delta på en konferanse.
Etter at jeg viste mitt norske reisedokument for flyktninger sammen med billett min til en mann som jobber på KLM, sa han at det ikke er et reise dokument og at han ikke kunne gjenkjenne det. Jeg fortalte han at det var mitt reisedokument som jeg bruker hele tiden for å reise, men han sa igjen at han ikke kjente det.
Etterpå sa han at jeg trengte Visa for å reise til Slovenia og han sa at Slovenia ikke er et EU-land eller en del av Schengen!! Jeg åpnet wikipedia for han og viste han en liste med land som er medlemmer i Schengen og i EU, han begynte å snakke i telefonen flere ganger før han tok mitt reisedokument og billetten og sjekket meg inn. Jeg følte meg veldig dårlig behandlet og trodde at han kanskje gjorde det på grunn hvordan jeg så ut, ikke fordi jeg hadde mangler på min dokumentasjon.
Jeg har klaget til KLM bedrift, men har ikke fått svar og har bestemt at jeg aldri skal reise på dere fly mer. 
**Skole oppgaver

No comments:

Post a Comment