Tuesday, February 10, 2015

Om mobbing

For en uke siden var jeg på en fest med flere mennesker. De var 6 jenter fra Norge, en gutt og jente fra Japan.
De var mellom 19 og 25 år gammel. En av de norske jentene begynte å baksnakke en person som flyttet inn i leiligheten hennes, jeg følte meg veldig dårlig, men bestemte meg for å ikke si noe.
Etterpå åpent en av dem Tinder på sin mobiltelefon, og de satt ved siden av henne og begynte å gjøre narr av en gutt som hun matchet med. Jeg angret på at jeg gikk til denne festen og bestemte at jeg aldri skulle være på fest med dem igjen.
Mobbing skjer rundt oss hver dag, og noen ganger tenker ikke de fleste som mobber andre hvordan det er farlig, og hvilken effekt det kan ha.
Mobbing skjer på forskjellig måter, og du trenger ikke å si noe til en person eller gjøre noe fysisk mot en person for å mobbe, det kan skje med bare øyekontakt.
Skoler, sjefer, avisredaktører etc. kan ikke gjøre noe for å få slutt på mobbing, mobbing kan bare slutte når de som mobber bestemmer seg selv for å slutte å mobbe. Ingen kan forandre folks oppførsel bare med å fortelle dem hva som er farlig å gjøre med hverandre. Flere folk synes det er gøy å gjøre noe stygt mot andre folk og siden de kaller det ved andre navn, og siden det er akseptert innen noen sosiale sirkler, er det veldig vanskelig å få slutt på det.
Kanskje det var lettere å gjøre noe mot mobbing og å støtte de som ble mobbet før, men nå er det nesten umulig.
De fleste som mobber andre gjør det på nettet som anonym, det skjer på Tinder, ask.fm, Whisper og andre.
Noen mobbeofre føler at det er veldig vanskelig å fortelle om mobbingen til andre. Det er fordi de ikke kan garantere hvilken reaksjon de vil få. Kanskje vil de bli mobbet igjen. 
 

No comments:

Post a Comment